Szállás és szabadidő

Győr, a barokk város

Győr, a hangulatos, sokszínű város a Bécset Budapesttel összekötő autópálya mellett félúton található, az osztrák és szlovák határ közelében. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városa elnyerte – a barokk óváros rekonstrukciójáért - a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatókat. A legjelentősebb építészeti remekművek között tartják számon a díszes tornyú püspöki palotát, a Karmelita és Szt. Ignác templomokat és a 18. századi Zichy-palotát.
A nevezetességek megtekintése közben felfrissítésként üljön be az ódon utcákban található kávéházak vagy éttermek egyikébe.

 

Kulturális élet

Győr csodálatos múzeumoknak ad otthon, amelyek betekintést nyújtanak a helyi mesterségekbe, reneszánsz és barokk bútorok és Kovács Margit kerámiáinak világába.
A fesztiválok városaként számon tartott Győrben a művészetek rajongói és a kikapcsolódásra vágyók is egész évben megtalálják számításukat az olyan színvonalas programok között, mint például a Győri Tavaszi és Nyár Fesztivál, Barokk Nosztalgiák vagy a Mediawave Fesztivál.
Mindenképpen érdemes megtekinteni a világhírű Győri Balett társulatának előadásait.

astro logo